خواص رزماری چیست و چه فوایدی دارد

خواص رزماری – گیاهی خوشبو و معطری که درمیان آشپزها ماهر هم حسابی طرفدار برای خود دارد. شاید باور کردنی نباشد ولی گیاه رزماری سرشار از فایده برای بدن شما است؛ برای مثال تقویت حافظه، بهبود حال روحی، کاهش التهابات، تسکین دردها، افزایش و تقویت دستگاه ایمنی، کمک به گردش خون، سم زدایی بدن، محافظت از بدن در مقابل عفونت های باکتریایی، پیشگیری از پیری زودرس و بهبود بیماری های پوستی از خواص رزماری به حساب می آید. گروه بیوتی کاران در این مقاله قصد دارد شما را با خواص رزماری این گیاه مفید بیشتر آشنا کند.
خواص رزماری برای سلامتی
خواص رزماری و فواید آن برای سلامتی شامل را می توان بصورت زیر نام برد :
۱ . خواص رزماری – تقویت حافظه
یکی از مهم ترین خواص رزماری برای سلامتی، تأثیر آن به عنوان تقویت کننده ی قدرت شناختی است. گفته می گردد گیاه رزماری به تقویت حافظه، افزایش هوش و افزایش تمرکز بسیار کمک می کند. با اینکه خیلی از تأثیرات رزماری بر مغز هنوز در مرحله ی تحقیق و مطالعه قرار دارند، اما پژوهش ها نشان از تأثیر آن در افزایش سلامت حافظه را اثبات کرده است. رزماری در افزایش فعالیت شناختی افراد مسن و افرادی که از اختلالات شدید شناختی مانند آلزایمر و زوال عقل رنج می برند، تاثیر دارد. این ویژگی ها میتواند رزماری را به مکملی خوبی برای درمان های نوین این بیماری های لاعلاج مغز مبدل کند.
۲ . بهتر کردن حال روحی و کاهش استرس
تنها عطر و بوی گیاه رزماری توان این را دارد که حال روحی را بهبود دهد همچنین، بهبود ذهنی شفاف و کاهش و کنترل استرس در افراد مبتلا به اضطراب حاد و عدم تعادل هورمون های استرس کمک بخش باشد. مصرف موضعی رزماری به صورت برخی پماد ها نیز توانایی این را دارد که همین خاصیت را بر جای بگذارد. خواص رزماری ، همچنین با اینکه هدف اصلی استفاده از روغن رزماری در رایحه درمانی بهبود حال روحی و استرس نیست، ولی به این منظور هم از آن استفاده میشود.
۳ . خواص رزماری – تقویت دستگاه ایمنی
ترکیب های فعال موجود در گیاه رزماری خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی را دارا است. این ۳ ویژگی رزماری سبب گردیده تا رزماری با بیماری های مختلف و حملات عوامل بیماری زایی که سلامت بدن را تهدید می کنند، مقابله کند. ترکیبات آنتی اکسیدانی می توانند پس از دستگاه ایمنی، دومین سد دفاعی بدن بحساب بیاید و گیاه رزماری سرشار از این ترکیبات قدرتمند است. رزمارینیک اسید، کافئیک اسید، بتولینیک اسید و کارنوزول ازجمله ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در این گیاه است.
۴ . خاصیت ضدباکتریایی
قدرت رزماری در تقویت دستگاه ایمنی به حد کافی تأثیرگذار است. حالا به این خواص رزماری ، قدرت آن در مبارزه با عفونتهای باکتریایی (مخصوصا عفونت های معده) را بیشتر می کند. باکتری « هلیکوباکتر پیلوری » نوعی باکتری بیماری زای خطرناک است که میتواند سبب بروز انواع زخم معده گردد. اما مطالعات و تحقیقات نشان می دهند مصرف رزماری می تواند از رشد این باکتری ها جلوگیری کند. همچنین گیاه رزماری می تواند از عفونت های استاف که هرساله هزاران نفر را به کام مرگ می کشاند نیز جلوگیری کند.
۵ . خواص رزماری – تسکین دردهای معده
به صورت سنتی در برخی فرهنگ ها و آداب و رسوم ها از رزماری به عنوان درمان معده درد، یبوست، نفخ و اسهال بهره گرفته می شود. این خاصیت ها تا حد بسیاری به دلیل خاصیت ضد التهابی رزماری است. پس، افزودن رزماری به رژیم غذایی شما میتواند به سرعت باعث تنظیم حرکات روده ای و سیستم گوارشی شما گردد.
۶ . از بین بردن بوی بد دهان
رزماری با خواص ضد باکتریایی خود می تواند بهداشت دهان را تا حد زیادی افزایش دهد و بوی بد دهان را از بین ببرد. به این منظور برگ های رزماری را در یک لیوان آب جوش بریزید و آن را در دهان خودتان غرغره کنید تا باکتری های موجود در دهان تان نابود شوند و کل شب بدون بوی بد دهان بخوابید.
۷ . تحریک گردش خون
گیاه رزماری یک محرک خوب بدنی برای تولید بیشتر گلبول قرمز به حساب می آید و به گردش خون در رگ ها بسیار تاثیر دارد. این ویژگی ها به رساندن اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز سلول ها کمک می کند و موجب حفظ فعالیت متابولیکی سلول ها می گردد.
۸ . خواص رزماری – تسکین دردها
مصرف موضعی رزماری بهعنوان یک مُسکن طبیعی و خوب بر روی نقاطی از بدن که درد دارند، صدها سال است که توصیه می شود. مصرف دهانی رزماری برای تسکین درد های موضعی که دسترسی به آنها سخت است (مانند سر درد) و درد های ناشی از بیماری ها مناسب است. یکی از کاربرد های معروف رزماری استفاده از آن برای درمان میگرن بوده. مالیدن عصارهی گیاه رزماری بر روی گیجگاه یا استشمام عطر رزماری می تواند از شدت علائم میگرن گاهش دهد.
۹ . خواص رزماری – مبارزه با التهابات
شاید یکی از مهم ترین خواص رزماری برای بدن، خاصیت ضد التهابی آن است. کارنوزول و کارنوزیک اسید سبب مس شود در رزماری دو جزء آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که میتوانند التهابات عضلات، عروق خونی و مفاصل را تا حدی کاهش دهد. این خاصیت رزماری را به درمانی عالی برای بسیاری از بیماری ها مانند فشار خون بالا، نقرس، ورم مفاصل و جراحات باقی مانده از جراحی ها تبدیل می کند. مصرف دهانی و موضعی رزماری برای تأثیرات ضد التهابی آن توصیه می گردد. بعلاوه، کاهش التهابات در دستگاه قلبی – عروقی به سلامت قلب و پیشگیری از تصلب شرایین کمک میکند.
۱۰ . سم زدایی بدن
رزماری خاصیت ادرار آوری دارد. این خاصیت به خروج اثر بخش سموم از بدن به وسیلهی ادرار کمک زیادی می کند. بعلاوه ، مصرف منظم رزماری با افزایش نرخ خروج آب از بدن، میتواند به دفع عوامل بیماری زا، نمک ها، سموم و حتی چربی اضافی از بدن کمک کند. سرعت بازسازی کبد نسبت به اعضای بدن آهسته است. رزماری می تواند روند بازسازی و سلامت کبد را تسریع کند و در کاهش شدت سیروز (التهاب شدید کبد) مؤثر است.
و خواص دیگر که در مقالات آینده گروه بیوتی کاران به آن خواهند پرداخت.
جه جالب ، پس منم رزماری خواهم کاشت